Cultureel Centrum

Publicatiedatum : 11/2018

Dankzij een erfenis kreeg Justin de beschikking over een redelijk groot gebouw in Kinshasa. We wilden daar graag de middelbare school van Kinshasa in huisvesten. Een plan voor een zesklassige ruimte lag klaar!

Echter: het ministerie van onderwijs van Congo gaf geen toestemming. De lokaalruimten bleken te klein. Er is toen besloten om het gebouw geschikt te maken als cultureel centrum!

Er was voldoende ruimte voor een bijbelleslokaal, een computerlokaal én een naailokaal. We zijn meteen aan de slag gegaan! Ook is er een werkplek voor de directeur beschikbaar gemaakt. Eveneens zijn er een toilet en douche ingebouwd.

Hieronder ziet u enkele foto's van de lokalen in aanbouw.

Douche en toilet in aanbouw

Hier zijn de nieuwe lokalen gebouwd!

media3 Cultureel Centrum.wmv
Publicatiedatum : 12/2020

Het Cultureel Centrum dat gebouw is in 2018 is volop in gebruik als bijbelleslokaal, computerlokaal en naailokaal.

Maar inmiddels is er al wel een nieuw bestemmingsplan! Hoe zit dat?


Er komen op dit moment meer mensen op de bijbelstudie af dan verwacht. Dus het is tijd om dit uit te breiden. Het bijbelstudielokaal zal waarschijnlijk 2x zo groot gaan worden. Daarnaast zal een gedeelte van het Cultureel Centrum verhuurd gaan worden om zo de kosten voor de bijbelstudie en andere lopende projecten te kunnen dekken.

Het computerlokaal kan meer tot zijn recht komen in (de omgeving van) een school. Daar zullen ze binnenkort naartoe verhuizen.

Ook de naaimachines gaan elders gebruikt worden waar er meer bedrijvigheid is.