In 2021 en 2022 zijn wij onderdeel geweest van het Diaconale Project van de Immanuëlkerk te Krimpen aan den IJssel!

We hebben dankzij uw giften heel mooie resultaten kunnen neerzetten!

Hieronder ziet u van elke maand een stukje over welke acties er geweest zijn. Het was geslaagd!!

Het thema was:

'Bouwen doen we samen!'

Actie 8 : Suppen en Kickboksen!

Publicatiedatum : 06/2021

Heb je altijd al willen leren ………….. Suppen?

Suppen is de leukste watersport van dit moment. SUP staat voor Stand-Up Paddling en kun je omschrijven als een combinatie tussen surfen en kanoën. Tijdens het suppen sta je rechtop op een soort surfplank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen.

Hoe moeilijk of makkelijk suppen is mogen jullie ZELF ervaren op zaterdag 19 juni 2021, beginnen om 14.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) vanaf het Surfplas-strand in Krimpen aan den IJssel. Als het nodig is, leert Els Lems je de beginselen van het suppen. Het suppen is voor iedereen vanaf 10 jaar De enige eis: je moet kunnen zwemmen. Els heeft er nu al zin in. Nu jullie nog.

Opgeven: stuur een e-mail naar diaconaalproject@gkv-krimpen.nl en zet erin: ik doe mee met suppen. En vermeld erbij als je zelf een supplank en peddel meeneemt. Anders zorgen wij daarvoor. Het kost €10,00 per persoon, met een maximum van € 20 voor een gezin.

Overmaken op bankrekening:NL91 RABO 0351 9861 97, op naam van Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, o.v.v. suppen; te voldoen wanneer je je opgeeft. Het geld komt ten goede aan ons diaconaal project.

Heb je altijd al willen leren ………….. Kickboksen?

Ja?! Doe dan mee aan een clinic kickboksen. Op zaterdag 26 juni, vanaf 16.00 uur; bij de Surfplas in Krimpen aan den IJssel. Bouke-Jan Visser bereidt een programma voor waarin je, onder de bezielende begeleiding van Bouke-Jan zelf, Janneke Joosse, Marion Offereins, Marco Belder en Chris van Rietschoten, na een goeie warming-up, een aantal trap- en stoottechnieken leert.

Wat is nodig: een portie conditie en wat moed natuurlijk. En bokshandschoenen. Heb je zelf bokshandschoenen, neem die dan mee. Heb je die niet, dan zorgen wij daarvoor; net als voor trapkussens. Gevaarlijk? Natuurlijk niet. Het is bedoeld als een leuke activiteit; de maandag daarna moeten we allemaal weer zonder blessures naar school of het werk kunnen. Dus veiligheid en voorzichtigheid staan voorop.

Meedoen kan al vanaf 12 jaar; geen maximumleeftijd. Uiteraard kijken we naar leeftijd en lengte als we deelnemers bij elkaar zetten om te “sparren”.

Opgeven: stuur een e-mail naar diaconaalproject@gkv-krimpen.nl en zet erin: kickboksen. En vermeld erbij als je zelf bokshandschoenen meeneemt. Het kost € 10,00 per persoon, met een maximum van € 20 voor een gezin.

Overmaken op bankrekening:NL91 RABO 0351 9861 97, op naam van Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, o.v.v. kickboksen; te voldoen wanneer je je opgeeft. Het geld komt ten goede aan ons diaconaal project.

En dan nog wat!

Als je niet meedoet aan de activiteiten, kom dan kijken. Neem een stoel mee, misschien wat eten en drinken. Ideale plek om elkaar weer eens (coronaveilig) te ontmoeten. Als het weer een beetje meezit, wordt het reuze gezellig. En leuk voor de deelnemers.

Projectgroep diaconaal project/MOVE
Actie 7: Een creatieve schilderactie!

Publicatiedatum : 05/2021


Altijd al willen leren schilderen?

Dat kan nu onder 'professionele' begeleiding van de schilderclub van onze gemeente!

Deze actie is voor jong en oud. Wij organiseren 2 workshops, waarin de grondbeginselen van het schilderen met acrylverf uitgelegd worden. U schildert zelf en mag na afloop uw eigen gemaakte schilderij meenemen naar huis.DP 2021-2022 Actie 6 Schilder uitnodiging.docx

De 6de actie: Bankje!

Publicatiedatum : 04/2021

Kees v.d. Knaap heeft een bankje ontworpen volgens onderstaande foto!

Zo’n leuk bankje heeft u altijd al willen hebben waarschijnlijk.

Staat gezellig in elke tuin of op elk balkon, gewoon om op te zitten, of om bloemen, planten e.d. op te zetten.

Geen plek? Gewoon plek maken, of anders weggeven en een ander blij maken!

Dit uw kans. Kees gaat ze maken voor ons diaconale project.

De afmeting is : breed 120 cm

hoog 45 cm

diep 38 cm

Voor de prijs hoeft u het niet te laten: €50 onbehandeld

€55 in GreyWash

Van ieder verkocht bankje gaat 25 euro naar onze goede doelen!

Bestellen? Stuur een mail naar diaconaalproject@gkvkrimpen.nl of kvdknaap@kpnmail.nl of bel rechtstreeks naar Kees v.d. Knaap: 06-53574196

Diaconaal Projectteam & MoveDe 5de actie is alweer opgezet: Perkplanten! Doet u mee?!

Publicatiedatum : 04/2021


Het voorjaar komt er aan! En is het dan niet heerlijk om op je balkon of je tuin te genieten van Gods mooie schepping in de vorm van prachtig bloeiende planten?


Er zijn zoveel redenen om ook weer aan deze actie mee te doen:

· je wilt je tuin of balkon opfleuren met uitbundig bloeiende planten

· je wilt je moeder op Moederdag verwennen met een grote pot bloeiende planten

· je wilt graag iemand een voorjaarscadeautje geven

· of gewoon, omdat je graag ons diaconaal project steunt ;-)


En o zo jammer: de plantjesmarkt van Karwei én de plantjesmarkt met Pinksteren gaan niet door... Maar goed nieuws voor ons diaconaal project dus!


Vertel het vooral voort: bij óns kun je de planten bestellen die je in en om het huis een zomer lang een heerlijk zomers thuisgevoel geven!


We hebben meerdere opties bedacht:

1. Je kunt perkplanten per tray of per stuk bestellen, voor in je tuin, balkonbak of bloembak (zie de soorten en de prijzen op het bestelformulier);

2. Je levert bij ons vooraf je balkonbak of pot in; wij vullen hem met perkplanten (wij rekenen hiervoor uiteraard alleen de planten en de aarde);

3. Je bestelt bij ons een kant en klaar opgemaakte grote bloempot (hoog 33-35 cm, doorsnede +/- 40 cm (zie prijzen en soorten op het bestelformulier).


De perkplanten kunnen worden besteld tot en met 28 april, daarna gaat de gehele bestelling naar het tuincentrum, dat deze perkplanten rechtstreeks van de veiling voor ons inkoopt. Wij willen de planten en de opgemaakte potten uitleveren op zaterdag 8 mei. (zondag 9 mei is het Moederdag). Het adres waar de bestelling kan worden opgehaald, wordt nog bekendgemaakt.


Lukt het je niet om de bestelling op te halen (geen auto of slecht ter been), geef dit dan via de mail aan. Wij zorgen ervoor, dat we genoeg hulp verzamelen om de bestelling langs te brengen. Zo bevorderen we ook weer het onderlinge contact. 😊

Wij gaan er dus van uit, dat de bestelling wordt opgehaald, tenzij je specifiek vermeldt dat de bestelling moet worden gebracht.


Mocht de uitleverdatum van 8 mei jou vanwege (bijvoorbeeld) de vakantie niet uitkomen, kunnen we in overleg een andere uitleverdatum afspreken.

Het bestelformulier tref je als bijlage aan. Als het te ingewikkeld is om het bestelformulier in te vullen, stuur dan gewoon een mail met je wensen naar diaconaalproject@gkv-krimpen.nl. Het totaalbedrag van je bestelling moet worden overgemaakt naar rekeningnummer NL 91 RABO 0351 9861 97 t.n.v. Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, o.v.v. perkplanten.

Vriendelijke voorjaarsgroet!

Diaconaal projectteam & Move

(Corina, Herman, Frans & Renje, Amy & Rien, Kees & Bert, Dieneke, Hans, Rianne en Wilma)DP Actie 5 Perkplantenformulier bestelformulier.docx

De 4de actie 'het Paasontbijt' mag ook als ZEER GESLAAGD bestempeld worden!

Publicatiedatum : 04/2021


Meer dan 70 paasontbijtjes zijn er verzorgd en rondgebracht op 2e Paasdag door o.a. Liesbeth, Coby en Maaike! Bedankt voor deze geweldige inzet, en ook de mensen thuis bedankt voor het bestellen van de Paasontbijtjes!

Het totaalbedrag aan opbrengsten via het Diaconaal Project 'Bouwen doen we samen' bedraagt nu om en nabij de € 3200,-

De 3de actie is nog niet afgerond of er staat alweer een nieuwe actie klaar: Paasontbijt

Publicatiedatum : 03/2021


Zie onderstaand voor meer informatie over de actie:

DP Actie 5 Paasontbijt brief.pdf

De 3de actie voor het project 'Bouwen doen we samen' is ook weer gelanceerd

Publicatiedatum : 03/2021

Na het succes van de valentijns-/vriendschapsactie hebben de mensen van het Diaconaal Project en Move niet stil gezeten!


Dit keer hebben we niet één, maar twéé acties bedacht om geld in te zamelen voor de projecten in Congo, Madagaskar en Guatemala:

1. Actie Hulp bij belastingaangifte

2. Actie Fruitbox


Zie hieronder de formulieren voor meer informatie:

DP Actie 4 - Belastingaangifte.docx
DP Actie 4 - Fruitbox Bestelformulier.docx

Hieronder het resultaat van een fantastisch geslaagde 2e actie voor het project 'Bouwen doen we samen!'

Publicatiedatum : 02/2021

Heerlijk zelfgebakken koeken werden rondgebracht. Mooie bloemen werden bezorgd. En ook ongelofelijk leuke en gedetailleerde gepersonaliseerde houten borden werden overhandigd. En dit allemaal aan mensen die dit niet hadden verwacht. Een verrassing! Gewoon om even iemand een hart onder de riem steken. Of in het zonnetje zetten. Het kon allemaal! En daarbij hebben we, niet te vergeten, een denderende netto-opbrengst van €1.266,73 behaalt. Inmiddels staat de totale opbrengst teller op €2.409,92. Hartelijk dank allemaal!!

Hieronder alweer de 2e actie voor het project 'Bouwen doen we samen!'

Publicatiedatum : 01/2021

De 1ste actie is een groot succes geweest: er zijn meer dan 700 oliebollen verkocht met als prachtig resultaat een netto-opbrengst van €913,69,- !!

En nu is er alweer een nieuwe actie op touw gezet: Valentijns – vriendschapsactie. Doe je ook mee?

Lees alles over de actie hieronder en meld je aan via dit formulier. Je kunt je bestelling en/of hulp doorgeven via het mailadres: diaconaalproject@gkv-krimpen.nl of info@hulpaancongo.nlActie Valentijn - vriendschap - informatie voor gemeenteleden (2).pdf

Hieronder alweer het allereerste resultaat van 2021!

Publicatiedatum : 01/2021

We hebben een bijzonder jaar voor de boeg waarbij we onderdeel zijn van het Diaconaal Project van de Immanuëlkerk te Krimpen aan den IJssel.

Daarbij is de allereerste actie al meteen een groot succes geweest! Er zijn meer dan 700 oliebollen verkocht met als prachtig resultaat een netto-opbrengst van €913,69 !!!

Hartelijk dank allemaal voor het bakken én het eten van zoveel oliebollen !!!

We hopen u (terug) te zien bij de volgende actie!

Buitengewoon bijzonder spannend en verrassend nieuws!!

Publicatiedatum : 22/2020

Jahoor!! De komende 2 jaar zijn we het!! Onderdeel van het diaconaal project van de Immanuëlkerk Krimpen aan den IJssel!!

We zijn erg dankbaar dat we deelgenoot mogen zijn van een breedgedragen project!

Het thema is: Bouwen doen we samen!

De Immanuëlkerk gaat de komende 2 jaar de hele wereld over. Bouwen in Congo, Guatemala en op Madagaskar. In 2021 en 2022 gaan er heel wat leuke en ludieke acties opgezet worden, met als doel geld in te zamelen voor de 3 doelen. Het streefbedrag is € 15.000,- voor de 3 doelen/stichtingen gezamenlijk!

Het bijzondere is dat de projecten vér van ons huis worden uitgevoerd, maar dichtbíj worden ondersteund. Want de drijvende kracht achter deze 3 doelen komen allemaal uit de Immanuëlkerk te Krimpen aan den IJssel!

Wat er allemaal gaat gebeuren qua activiteiten de komende 2 jaar kunt u volgen via de volgende pagina: https://gkv-krimpen.nl/diaconaal-project/

Doet u mee? Blijf dan deze website en de website van de Immanuëlkerk goed in de gaten houden voor updates!


-------------------------------------------------------------------------------------------

Wilt u nu al een donatie doen? Dat kan!

Donaties kunt u overmaken naar:

Rekeningnummer : NL91RABO 0351 9861 97

T.n.v. : Gereformeerde kerk Vrijgemaakt

O.v.v. : DIACONAAL PROJECT
Update HaC in Corona-tijd

Publicatiedatum : 07/2020

Vanaf 24 maart 2020 zijn de scholen, gebedshuizen, bars en restaurants gesloten in heel Congo.

In Kinshasa rijden auto’s rond met stapels mondkapjes en ander beschermingsmaterialen. Voorzien van luidsprekers roepen ze de inwoners op zich aan de voorschriften te houden. Er zijn naar schatting 193 mensen overleden aan corona. Op een bevolking van 80/90 miljoen is dat heel weinig. Ter vergelijking: aan mazelen overleden 7000 kinderen vanaf januari 2019. Bovendien is er nog steeds de dreiging van het Ebola-virus.

Door de lockdown ontstaan er grote problemen in de grote steden. De aanvoer van voedsel stagneert. De honger neemt toe. Inwoners van Kinshasa zijn grotendeels afhankelijk van eigen kweek van vruchten en groenten. In bakjes, emmers en kleine tuintjes.

Ook 'onze' leerlingen zijn enkele maanden niet naar school geweest. De bouw van het nieuwe, vierde lokaal, ligt stil. Er moet nog van alles gebeuren aan het dak, het plafond, verven en de inrichting. Plus de aanleg van elektriciteit. Intussen heeft de l’Ordre het plan opgevat te stoppen met de activiteiten in het Cultureel Centrum. Zij zien goede mogelijkheden om het gebouw te verhuren. De opbrengst daarvan kan worden gebruikt voor verdere uitbreiding van het schoolgebouw of andere projecten. De naaimachines en de computers kunnen verhuizen naar lokalen in het schoolgebouw.

U ziet, veel ondernemingslust in Congo. Maar voorlopig pas op de plaats. Bidt voor het land en haar bewoners die het veel zwaarder hebben dan wij tijdens deze pandemie. Ook voor de leerlingen van de scholen die nu veel minder, meestal geen, mogelijkheden hebben om online-lessen te volgen. En ook nog eens rondlopen met een hongerige maag. Ook nu is het erg belangrijk dat het medisch centrum welke we steunen, door kan gaan met haar activiteiten. En dat goed bijbels-christelijk onderwijs op scholen en kerken in Congo goede voortgang hebben.De veelgehoorde vraag: Welk effect heeft COVID-19 (op ons werk bij stichting HaC)?

Publicatiedatum : 03/2020

Wat de impact is voor onze Congolese broeders en zusters op locatie is moeilijk te zeggen. Justin zal binnenkort een update geven. Afrika bleef geruime tijd gespaard voor het virus, maar inmiddels duikt het al in meer dan de helft van de 54 landen van het continent op. Toch is het totaal van zo’n 400 besmettingen nog steeds relatief laag.

Ons werk in Nederland gaat zoveel mogelijk door; we willen onze naasten blijven ondersteunen, in woorden en daden! Op dit moment zijn de fysieke vergaderingen uitgesteld tot een latere maar nog onbekende datum. Maar via de mail en telefoon houden we contact met elkaar. Ook u kunt ons nog steeds bereiken op info@hulpaancongo.nl


Bid je met ons mee?

In deze spannende tijd weten we ons meer dan ooit afhankelijk van onze hemelse Vader. Bid u voor de meest kwetsbaren? Het leven kan soms al een hele pittige klus zijn, zeker in Congo. Met de angst voor de nabije toekomst kunnen we hen voordragen in ons gebed.


Wat kan ik op dit moment doen voor de stichting?

In deze onzekere tijd is het belangrijk dat we waar we kunnen Jezus’ liefde blijven delen, in woorden en daden. Juist nu kunnen we een uitgestoken hand zijn! Steunen kan via NL83RABO 0158 5706 69, t.n.v. stichting HaC te Krimpen aan den IJssel.


Hieronder een recent afgerond project. Het volledige overzicht van de projecten vindt u hier.Publicatiedatum: 11/2019
media4 Kinshasa met 4de lokaal begonnen.wmv
<--De renovatie van 3 v/d 6 schoollokalen is voltooid! Er word goed werk verricht!


Klik hier voor een het fotoverslag


Justin heeft nieuw fotomateriaal ontvangen van de 'l Ordre!


Publicatiedatum: 07/2019

Klik hier voor de meest actuele foto's van het in gebruikname van het bijbelleslokaal! (mei 2019)

Klik hier voor de meest actuele foto's van het zetten van het dak van het 4e klaslokaal! (juli 2019)


Update Cultureel Centrum

Publicatiedatum: 11/2018

Recent hebben we hulp geboden aan het 'nieuwe' Cultureel Centrum! Deze kavel en dit gebouw zijn, zoals u weet, dankzij een erfenis aan Justin ter beschikking gekomen van onze Congolese partnerstichting de Fondation Aide au Congo, kortweg genoemd de l’Ordre.

We zijn blij u te kunnen berichten dat de l’Ordre het Cultureel Centrum helemaal klaar heeft. Het is al volop in gebruik als:

- Bijbelleslokaal

- Computerlokaal

- Naailokaal

Bedankt!!

Tot nu toe hebben we vele kleine en grote projecten mogen verwezenlijken! Op deze manier kunnen wij onze taak om voor onze naaste te zorgen uitdragen.

Bidt u met ons mee dat onze hulp voortgang zal hebben? En wilt u dit werk om jongeren in Congo een stevigere basis in een christelijke levenshouding mee te geven steunen met een gift of, nog mooier, door donateur te worden? Dat is geen druppel op een gloeiende plaat maar zaad in vruchtbare grond!

Geef uw gift op bankrekeningnummer NL83RABO 0158 5706 69, t.n.v. stichting HaC te Krimpen aan den IJssel.

Kijk hier voor de meest actuele stand van zaken.

Wat er al gerealiseerd is...

Waar we op dit moment mee bezig zijn:

  • Het finetunen van het Bijbelstudielokaal ín het Cultureel Centrum.

  • Het kijken naar de mogelijkheid het naailokaal en het computerlokaal in het Cultureel Centrum naar elders te verplaatsen zodat er meer ruimte komt voor de drukbezochte bijbelstudie avonden.

  • Mede dankzij een enorme gift van €3.000 hebben we de eerste 3 nieuwe schoollokalen op de middelbare school in Kinshasa in gebruik kunnen nemen. Waarvoor dank! We zijn nog druk bezig met het 4e lokaal. oor het 5e en 6e lokaal is dit jaar een bedrag van +/- €4.500,- begroot. Samen met Congolezen in Kinshasa zijn we nu bezig deze plannen te realiseren!

  • Verder ondersteunen we nog steeds de medische hulppost en de school in Maluku.Wat u moet weten over onze stichting:

Op 2 juli 2010 is ‘Stichting Hulp aan Congo’ (HaC) officieel in het leven geroepen.

Zij is gevestigd te Krimpen aan den lJssel en is opgericht voor onbepaalde tijd.

Deze Nederlandse stichting is opgericht om hulp te bieden aan projecten die geselecteerd zijn door leden van de Congolese stichting ‘Fondation Aide au Congo’ (de l'Ordre).

Als doel hebben wij het verlenen van hulp bij de gewenste ontwikkelingen van landbouw, onderwijs, gezondheidszorg en andere voorzieningen voor de plaatselijke bevolking van dorpen en/of stadswijken in Congo. De werkzaamheden worden uitsluitend verricht door de plaatselijke bewoners.


Wij trachten dit doel onder meer te bereiken door:

1. samen te werken met de l'Ordre en andere kleine netwerken in dorpen en/of stadswijken die verantwoordelijkheid nemen voor het opzetten en begeleiden van activiteiten die uitgevoerd worden door de plaatselijke bevolking.

2. het verlenen van steun bij het opleiden en bekwaam maken van de plaatselijke bevolking om beter toegerust te kunnen zorg dragen voor de voedselvoorziening, handel, nijverheid, onderwijs en gezondheidszorg.

3. het verwerven van financiële middelen voor steun aan kleinschalige landbouwprojecten, aankoop van medicijnen en bouw van scholen, hospitaaltjes, werkplaatsen enzovoorts. De werkzaamheden worden uitsluitend verricht door plaatselijke bewoners.

4. het op langere termijn stimuleren van goede contacten tussen mensen ter plaatse en mensen in Nederland.

De bestuursleden van Fondation Aide au Congo, kortweg genoemd de l’Ordre